HTML

TippNBale

Üdv! Ezen a blogon - ami egyébként az első blogom - szeretnék egy, a későbbiekben országosan népszerű labdarúgó-tippversenyt elindítani, illetve ahogy időm és lehetőségem engedi, írnék pár gondolatot az NB I-es fordulókról. Ezen blog szerzője nem titkolja, hogy lelkes olvasója a Nou San Trafford/NST blognak is.

Friss topikok

Linkblog

Kevésbé kreatív, de nagyon nagy felismerő

2010.10.28. 22:41 Prost Acer

Mármint én. Ebben a posztomban ismertetem ugyanis az általam kitalált tippverseny-szisztémát.

Hogy mitől is igaz rám ez a mondat? Attól, hogy tulajonképpen nem is találtam ki újdonságot. De mégis újat.

A rendszerem ugyanis a következő: a játékosokat/versenyzőket a világ összes bajnokságához hasonló piramis-rendszerbe osztom be. Ez azt takarja, hogy lenne ugyanúgy első osztály - neve lészen Super Division -, másodosztály, harmadosztály, satöbbi. Minden egyes osztályban lenne 10 induló - kezdetben a kisebb népszerűség miatt mondjuk csak 4 - és azok bármely bajnoksághoz hasonlóan a bajnoki címért/feljutásért, illetve a kiesés ellen harcolnának. 4 indulóval 1, 10 indulóval mondjuk 2 kieső lenne osztályonként.

Egy-egy ciklus 4 hétből állna - legyen az akár válogatott meccse(ke)t tartalmazó is. Minden 4. hét végén lenne osztályváltás és "új" bajnokság indulása. Év végén/szezon végén lehetne összesíteni, összetett győztest hirdetni, stb.

Osztályonkénti 4 indulóval 8, 10 indulóval 20 meccset kéne megtippelni. Ez a következőképp zajlana: Alapból ÉN összeállítanék minden hétvégére 8/20 mérkőzést. Minden induló elküldené e-mailben/leírná kommentben, hogy ő melyik két meccset szeretné megtippelni - bármely két találkozó lehetne, nem a 8/20-as listából. Ez a lista csupán azt a célt szolgálná, ha valamelyik két, vagy - ne adj Isten - több játékos ugyanazt a két összecsapást szeretné megtippelni, akkor ÉN beteszek a 8/20-as listámból egyet, hogy kiegészüljön a kellő meccsszámra. Tehát Ti döntenétek el, hogy melyik meccsekre szeretnétek tippelni. Miután lejárt a kitűzött határidő, közzéteszem a listát és már is lehetne leadni a győztes elgondolásokat!

A bajnokságok a következők: Premier League (Anglia), Priméra División/La Liga (Spanyolország), Bundesliga (Németország), Ligue 1 (Franciaország), Serie A (Olaszország), Premjer Liga (Oroszország) és az elmaradhatatlan Bohócliga (Magyarország)!

Pontozásom merőben egyedi:

Nem csak a végkimenetel (Home/Draw/Away) lenne a kérdés, hanem számszerűsített tippeket várnék (pl. 3-1).

  1. telitalálat 25 pont
  2. minden gólkülönbség-tévedésnél 20 mínusz 3-3 pont gólonként (pl. ha a végeredmény 2-0, de Te 3-1-et írtál, az nem telitalálat, de nincs gólkülönbség tévedés, tehát 20 pont, 4-1 már 17, 5-1 már 14 pont, stb...). Mínusz pont nincs.
  3. döntetlen eltalálása esetén: végeredmény 0-0, tipp: 1-1 20 pont, tipp: 2-2 17 pont, stb, tehát itt is mindig 3 pont levonások. Mínusz pont itt sincs.
  4. ha a végkimenetelt nem találjátok el, 0 pont (pl. végeredmény 2-1, tipp 1-1)

Remélem, érthető volt a nem is oylan rövidke poszt és az elgondolásom. Indulókat toborzom! Jelentkezni lehet kommentben, facebookon, e-mailben (tippnbale@gmail.com), akár még szerkesztői feladatokra is! Minden futballkedvelőnek kötelező!

Atyátok, Prost Acer

Szólj hozzá!

Címkék: ötlet szabályok tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://tippnbale.blog.hu/api/trackback/id/tr52406542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása